• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

Міжнародні партнери допомагатимуть Україні оцінювати шкоду довкіллю, яку наносить рф

on .

Про це домовилися на засіданні Ради проєкту «Зменшення ризиків довгострокових екологічних катастроф в Україні шляхом створення Координаційного центру з оцінки шкоди довкіллю». Однією з головних цілей проєкту є допомога Міндовкіллю та Держекоінспекції розробити та вдосконалити законодавство України, яке передбачає збір доказів шкоди довкіллю, яку завдає російська федерація. 

“Така міжнародна підтримка Україні зараз надзвичайно важлива. Нам треба долати наслідки збройної російської агресії для навколишнього середовища, а саме відновлювати екосистеми України під час війни та у повоєнний період, також ми повинні домогтися відшкодування шкоди українському довкіллю”, – зазначила заступниця захисту довкілля та природних ресурсів України Міністра Олена Крамаренко. 

Наглядова рада проєкту затвердила робочий план на 2024 рік, який був розроблений командою і, зокрема, передбачає: 
· сприяння вдосконаленню законодавства та технічних можливостей для збору доказів  та документування шкоди довкіллю внаслідок російської агресії в Україні;
· закупівлю сертифікованих мобільних лабораторій для аналізу шкоди довкіллю.
     
«Така робота повністю синхронізується з пунктом 8 Формули миру Президента України «Екологічна безпека», який передбачає обрахунок збитків довкіллю. Вони у подальшому будуть внесені до загального реєстру збитків та стягнуті з держави-агресорки», – наголосив заступник Міністра з питань європейської інтеграції Євгеній Федоренко. 

Нагадаємо, проєкт «Зменшення ризиків довгострокових екологічних катастроф в Україні шляхом створення Координаційного центру з оцінки шкоди довкіллю» виконується Програмою розвитку ООН (UNDP) в Україні за фінансування уряду Швеції.

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»