• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

Надрокористування

Atlas nadrakorus fotoДержавна служба геології та надр України запустила Інвестиційний атлас надрокористувача, який створено спільно з ДНВП «Геоінформ України», НАК «Надра України», ДГП «Укргеофізика» та УкрДГРІ.
Атлас знаходиться у вільному доступі на офіційному сайті Служби (http://www.geo.gov.ua/investicijnij-atlas-nadrokoristuvacha/).
«Інвестиційний атлас надрокористувача» – один із елементів загальної урядової політики open door policy (політики відкритих дверей), яка спрямована на залучення інвесторів, у тому числі й іноземних, для розвитку ресурсного потенціалу України.
Станом на 12.02.2020 до Атласу включені 106 об'єктів, їх розподілено по шістьох кошиках – за видами корисних копалин:
• вуглеводнева сировина;
• металічні корисні копалини;
• неметалічні корисні копалини;
• підземні води;
• горючі тверді корисні копалини;
• дорогоцінне і напівдорогоцінне каміння.
Типовий профайл кожного об'єкту містить загальний опис ділянки, координати, оціночні ресурси, попередню вартість, мінімальні вимоги до програми робіт, а також посилання на паспорт родовища і відповідні звіти про ділянку. Усі охочі зможуть ініціювати одну з запропонованих ділянок на аукціон, або номінувати будь-яку іншу ділянку за власним бажанням. Також надрокористувачі можуть надавати свої пропозиції і номінувати на електронні торги ділянки, які не увійшли до Атласу

Презентація - ІНВЕСТИЦІЙНИЙ АТЛАС НАДРОКОРИСТУВАЧА (Переглянути) 

 

 Elekt aykcion foto 2 З метою запровадження інноваційних методів для державного управління у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр, прозорого механізму продажу на аукціонах спеціальних дозволів на користування надрами Кабінет Міністрів України затвердив постановою від 17.10.2018 № 848 Тимчасовий порядок реалізації експериментального проекту із запровадженням проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами шляхом електронних торгів (зі змінами згідно Закону України від 19.12.2019 № 402-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства про видобуток бурштину та інших корисних копалин» (далі- Порядок). (Детальніше)

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»