• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

Екологічні наслідки війни має бачити весь світ: відомий іспанський фотограф масштабує власний проєкт щодо висвітлення екоциду в Україні

on .

Створені знімки стануть основою для міжнародних виставок – щоб світ побачив катастрофічні наслідки російської війни для українського довкілля.

Питання продовження співпраці та сприяння роботі фотографа Даніеля Бельтри обговорили перший заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олександр Краснолуцький із заступником посла Іспанії в Україні Карлосом Гарсіа Паскуалем.

Нагадаємо, ще торік під час зустрічі Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслана Стрільця з Послом Іспанії в Україні Рікардо Лопес-Аранда Хагу досягнуто домовленостей про співпрацю для створення відповідного фотопроєкту про екоцид в Україні.

З того часу за сприяння Міндовкілля Даніель Бельтра вже побував у Київській, Чернігівській, Сумській, Харківській, Полтавській, Дніпропетровській та Одеській областях та відзняв кадри жахливих наслідків війни для природи. Світлини лягли в основу масштабного матеріалу в одному з найвпливовіших іспанських  видань EL PAIS. Аудиторія видання – понад 700 тисяч читачів, які побачили знімки постраждалого українського довкілля. 

Наразі мета фотографа – поширити страшні кадри руйнувань не тільки в газетах, журналах та друкованих ЗМІ, а й розмістити їх на міжнародних виставках та спонукати людей підтримувати Україну. 

“Для нас важливо, щоб світ бачив ту екологічну катастрофу, яку щодня спричиняє росія на території нашої країни. Кожна світлина є не лише фотофактом екологічних злочинів, але й закликом до світової спільноти діяти. Тож Міндовкілля підтримує та готове сприяти у реалізації таких проєктів. Найближчим часом ми складемо маршрути, визначимо максимально безпечні місця та перелік знищених росією об’єктів, які варто було б показати усьому світові”, – наголосив перший заступник Міністра Олександр Краснолуцький. 

За його словами, міжнародне висвітлення наслідків збройної агресії рф в Україні є також важливою складовою реалізації пункту 8 Формули миру Президента України «Екологічна безпека».

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»