• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

Підприємства, що працюють зі фторованими парниковими газами та озоноруйнівними речовинами, мають вести облік інформації про використання таких речовин

on .

Набрав чинності Порядок ведення та подання звітності операторами контрольованих речовин, що переміщують через митний кордон України, розміщують на ринку, використовують та здійснюють поводження з контрольованими речовинами та товарами. Документ затверджений наказом Міндовкілля 1 грудня 2023 року, зареєстрований у Мін’юсті 25 січня та опублікований в Офіційному віснику України 21 лютого 2024 року.

Тому такі підприємства зобов’язані вести облік інформації, яка має охоплювати всі етапи життєвого циклу фторованих парникових газів та озоноруйнівних речовин – від початкового переміщення через кордон до кінцевого видалення чи переробки. Нагадаємо, що Форма звіту затверджена рішенням Уряду 23 вересня 2020 року № 992.

Зазначимо, що подання річної звітності на основі обліку інформації допоможе створити базу даних для аналізу та ухвалення обґрунтованих рішень щодо зменшення впливу на довкілля вже зараз, під час російської збройної агресії проти України. Також це сприятиме розробленню та впровадженню нових технологій та методів роботи, які б менш негативно впливали на озоновий шар та парниковий ефект.

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»