• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

Міндовкілля спільно з зоозахисними організаціями напрацьовує законодавчі зміни задля захисту вовків

on .

01 02 2024Про це перший заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олександр Краснолуцький розповів на пресконференції в «Інтерфакс-Україна».

«Міндовкілля зараз працює над стратегією зі збереження біорізноманіття, куди буде входити збереження не лише вовка чи кота дикого, а й взагалі розробка стратегії руху України та збереження нашого біорізноманіття для наступних поколінь», – зазначив Олександр Краснолуцький.

Це є необхідною умовою для виконання умов Бернської конвенції про охорону дикої флори та фауни й природних середовищ існування в Європі. А також для збереження червонокнижних тварин, які страждають в умовах повномасштабної війни.

«За останні роки перелік червонокнижних тварин розширюється. І це говорить про те, що наші види зникають, і вони потребують особливої охорони. Це питання буде гостро стояти, особливо в рамках повномасштабного вторгнення рф, допоки триває обстріл наших територій», – додав Олександр Краснолуцький.

Багато зоозахисних організацій, зокрема Асоціація зоозахисних організацій України - АЗОУ, URSA та HAU - Help Animals Of Ukraine, висловили свою підтримку таким планам Міндовкілля.
 
Для збереження вовків та інших видів, які знаходяться під загрозою вимирання, Міндовкілля разом із зоозахисними організаціями планує вносити зміни в законодавство для впровадження Бернської конвенції із захисту біорізноманіття і заборони ловлі та відстрілювання вовків та інших зникаючих видів.

За матеріалами Міндовкілля: http://surl.li/qaoxz
 

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»