• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

Інформація щодо можливого виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних із паводком та пропуском льодоходу та повені на території Луганської області

on .

За інформацією Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів, в районі басейну річки Дон, починаючи з 1996 року, виявлено 22 події, пов’язані із затопленнями території річковими водами та за механізмом затоплення спричинені перевищенням відміток русло-заплавного коридору.

Зазначені затоплення відповідають помірному і високому рівню ризиків затоплення та призвели до негативних наслідків для економіки, здоров’я людей.

На основі виконаної оцінки ризиків затоплення визначено перелік територій із потенційно значними ризиками затоплення, до якого віднесені території із потенційно значним ризиком затоплення на ділянці водного об’єкта (р. Айдар, р. Біла, р. Деркул) та населені пункти, які розташовані за межами ділянок водних об’єктів та для яких визначено ризик затоплення не менше помірного рівня (смт Чернухине; с. Розкішне; с. Бараниківка).

Разом з тим, в басейні р. Сіверського Дінця населенні пункти: с. Попівка, с. Великий Суходіл, с. Макарів Яр (с. Пархоменко), с. Миколаївка, смт Станиця Луганська, с. Христове, с. Артема, с. Раївка, с. Жовте, с. Трьохізбенка, с. Кряківка, смт Борівське, с. Сиротине, м. Рубіжне, с. Піщане, с. Весела Гора, с. Кримське, с. Підгірне, с. Новокиївка, с. Суходіл, с. Боброве, с. Устинівка, с. Біла Гора, с. Стара Краснянка, затоплюються або підтоплюються при проходженні паводків 1 та 10%.

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»