• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

11 січня - Міжнародний день заповідників і національних парків

on .

У наш час на планеті існують більш як 11 тисяч заповідних територій, що мають статус заповідників чи національних парків, які користуються великою популярністю серед туристів та місцевого населення, а деякі з них здобули статус всесвітньовідомих.

На території України налічується 55 національних природних парків, 19 природних та 5 біосферних заповідників, крім того, існують регіональні природні парки та заказники різного рівня.

Повномасштабне військове вторгнення рф завдало непоправної шкоди довкіллю України. Не винятком є і природно-заповідний фонд Луганської області.

За інформацією Держекоінспекції у Луганській області з початку бойових дій, окупантами внаслідок враження артилерійськими, авіаційними, а також важкими вогнеметними системами знищено лісовий фонд Луганщини на площі понад 26 тис.га., розмір шкоди  за забруднення атмосферного повітря від лісових пожеж та інших насаджень через враження артилерійськими та авіаційними боєприпасами складає понад 180 мільярдів гривень.

Внаслідок пожеж значних пошкоджень зазнали території та об’єкти природно-заповідного фонду: Національний природний парк «Кремінські ліси», гідрологічний заказник місцевого значення «Кремінські каптажі», частина Луганського природного заповіднику «Трьохізбенський степ» та заповідне урочище «Дубовий гай».

Нагадуємо, конфіденційно повідомити оперативний штаб Міндовкілля про злочин проти довкілля для формування позовів до Міжнародного суду ООН для відшкодування збитків країною-агресором можна на сторінці: http://surl.li/hqvmo

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»