• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

6 листопада 2023 року у м. Львові відбулася міжнародна конференція на тему: «Захист навколишнього середовища через призму міжнародного гуманітарного права»

on .

WhatsApp Image 2023-11-07 at 12.34.58 1Резолюцією A/RES/56/4 Генеральної Асамблеї ООН 6 листопада визнано Міжнародним днем запобігання експлуатації навколишнього середовища під час війни та збройних конфліктів. Саме тому ця дата була обрана для проведення конференції.

Захід організований Українським Червоним Хрестом за підтримки напряму міжнародного гуманітарного права Товариствами Червоного Хреста Данії, Швеції, Великої Британії, а також Міжнародною Федерацією Товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця.

Метою заходу було обговорення екологічних наслідків ескалації Росією міжнародного збройного конфлікту проти України, механізмів захисту та відшкодування шкоди довкіллю, а також способів забезпечення відповідальності за порушення міжнародного гуманітарного права, пов’язаних з навколишнім середовищем.

За запрошенням Українського Червоного Хреста представники Департаменту комунальної власності, земельних, майнових відносин, екології та природних ресурсів облдержадміністрації прийняли участь у роботі конференції.

В заході прийняли участь представники українських та зарубіжних академічних кіл, експерти з міжнародного гуманітарного права, представники органів державної влади, міжнародних міжурядових та неурядових організацій, національних екологічних та правозахисних організацій.

Збройні конфлікти завдають непоправної шкоди навколишньому середовищу, мають тривалі наслідки для екосистем і природних ресурсів, негативно впливають на нинішні та майбутні покоління як людей, так і тварин. Проблеми, спричинені заподіянням шкоди навколишньому середовищу під час збройного конфлікту, не знають кордонів, оскільки часто охоплюють великі території та мають транскордонний вплив. Саме тому дуже важливо обговорювати ці проблемні питання не лише в межах нашої країни, а долучати до цього масштабного процесу міжнародні організації і спільноти задля досягнення спільної мети із захисту навколишнього середовища.

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»