• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

Затверджені Методичні рекомендації щодо здійснення стратегічної екологічної оцінки містобудівної документації

on .

WhatsApp Image 2023-10-23 at 15.56.24Стратегічна екологічна оцінка є ключовим інструментом інтеграції екологічних і соціальних пріоритетів, а також пріоритетів охорони здоров’я у національний та місцевий розвиток. Вимоги до здійснення стратегічної екологічної оцінки, визначені у Законі України «Про стратегічну екологічну оцінку» № 2354-VIII від 20 березня 2018 року, поширюються на широкий спектр документів державного планування.

З метою деталізації правил підготовки звітів про стратегічну екологічну оцінку при розробці проєктів містобудівних документів Міндовкілля наказом від 18 жовтня 2023 року № 705 затвердило Методичні рекомендації щодо здійснення стратегічної екологічної оцінки містобудівної документації.

Методичні рекомендації щодо здійснення СЕО містобудівної документації рекомендуються для використання центральними та місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, спеціалістами і науковцями, залученими до консультацій, а також представниками громадськості.

Наказ Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України від 18 жовтня 2023 року № 705 «Про затвердження Методичних рекомендацій щодо здійснення стратегічної екологічної оцінки містобудівної документації» за посиланням: https://mepr.gov.ua/nakaz-mindovkillya-705-vid-18-10-2023

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»