• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

Відновлюємо проведення громадських слухань з ОВД: Уряд схвалив відповідне рішення

on .

WhatsApp Image 2023-09-11 at 10.24.10Кабінет Міністрів України схвалив зміни до Порядку проведення громадських слухань у процесі здійснення оцінки впливу на довкілля. Це передбачено Законом “Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення та цифровізації процедури оцінки впливу на довкілля”, а саме змінами, які набули чинності 29 липня цього року.

Відтепер громадські слухання в процесі здійснення оцінки впливу на довкілля будуть проводитися у режимі відеоконференції. Такий порядок діятиме до завершення воєнного стану в Україні.

Олена Крамаренко: «Важливий крок, який після трирічних обмежень через пандемію COVID-19, відновлює процес залучення громадськості до обговорення рішень, які можуть мати вплив на довкілля. Документ враховує усі безпекові питання та встановлює виважений підхід - громадські слухання відбуватимуться у режимі онлайн. Після Перемоги ми знову зможемо повернути звичний режим громадських слухань, як це було у доковідні часи. А наразі важливо попри усі перепони дотримуватись євроінтеграційних вимог та зробити процес більш прозорим і контрольованим для громадськості”.

Документ допоможе:
- зробити процедуру ОВД більш відкритою та прозорою;
- долучатися громадськості до схвалення важливих рішень у сфері захисту довкілля.

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»