• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

Через російську війну Україна має спільні з Африкою проблеми: знищення лісів та біорізноманіття, опустелювання, нестача води

on .

WhatsApp Image 2023-09-06 at 09.53.04Про це Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець заявив під час Міністерської сесії «Інвестиції у природу та біорізноманіття» у межах Африканського кліматичного саміту в Найробі.

«Між Києвом та Найробі – понад 8 тис. кілометрів. Але наші екосистеми взаємоповʼязані. Тож вплив війни на інші континенти – питання часу», – зазначив Руслан Стрілець.

За словами очільника Міндовкілля, 2 млрд птахів щороку мігрують з Європи, Центральної Азії та Сибіру до Африки. Через нашу країну проходить 3 великі міграційні шляхи. Під загрозою існування цілі екосистеми, а отже – види, які їх населяють.

«Війна зачепила унікальний для Європи досвід у розведенні африканських видів в Україні. Мої колеги з різних континентів вражені нашим досвідом обрахунку збитків. У той час, як весь світ бореться з опустелюванням Африки, росія своїми діями призводить до посилення кліматичних змін та продовольчої кризи», – зазначив Руслан Стрілець.

У світі лишається все менше і менше країн, які не визначилися. Та цього недостатньо. Маємо залучити до спільних дій якомога більше союзників. Ключові напрямки нашої взаємодії з партнерами:
- Реалізація Пункту 8 Формули миру Володимир Зеленський про припинення екоциду та повернення Україні репарацій. Тут кожна держава може запропонувати свої рішення та дії.
- Залучення партнерів до міжнародної робочої групи Єрмака-Вальстрем з обрахунку збитків довкіллю. Маємо разом показати рф, що війна – це дорого. Кожна цивілізована країна має зробити свій внесок. Без цього сталий мир і сталий розвиток неможливі.

За матеріалами Міндовкілля: http://surl.li/kvltm

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»