• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

Дорожня карта реалізації пункту 8 Формули миру Президента Володимира Зеленського: її ключові напрями обговорили з представниками іноземних дипломатичних установ

on .

WhatsApp Image 2023-08-22 at 09.38.34Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець взяв участь у шостій зустрічі керівника Офісу Глави держави Андрія Єрмака із представниками іноземних дипломатичних установ щодо реалізації Формули миру. Йшлося про пункт вісім «Екологічна безпека». У заході брали участь Перший віце-прем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко, Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко та представники 63 дипломатичних місій.

Андрій Єрмак у контексті питань екологічної безпеки наголосив, що росія воює не лише з Українською державою, а й з довкіллям. За його словами, уже зафіксовано майже 2,5 тис. випадків завдання шкоди довкіллю, і Офіс Генерального прокурора проводить розслідування за майже 200 фактами екологічних воєнних злочинів.

Міністр Руслан Стрілець детально розповів про наслідки для довкілля збройної агресії рф та підготовку плану відновлення довкілля.

Окремою темою для обговорення стали три ключові напрямки реалізації Дорожньої карти імплементації пункту 8 Формули миру Президента Володимира Зеленського, а саме:
- оцінка шкоди довкіллю від війни;
- отримання компенсації та притягнення агресора до відповідальності за шкоду довкіллю;
- екологічне відновлення та зелений перехід економіки.

За матеріалами Міндовкілля: http://surl.li/khcwl

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»