• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

Держлісагентство налагоджує взаємодію з Державною службою з надзвичайних ситуацій

on .

WhatsApp Image 2023-08-01 at 08.44.2704.08.2023 у Державному агентстві лісових ресурсів України т.в.о. Голови Держлісагентства Віктор Смаль зустрівся з керівництвом ДСНС України.  Під час зустрічі обговорили шляхи та механізми налагодження співпраці між лісівниками та рятувальниками. Зокрема, йшлося про перспективи напрацювання алгоритму спільних дій щодо:
-  прискорення процесу розмінування лісових масивів.
-  обміну оперативними даними.
-  проведення спільних навчань та консультацій.
- розробки і проведення спільних інноваційних проєктів із попередження виникнення, вчасного виявлення лісових пожеж та їх оперативного гасіння.

Одним з ключових пріоритетів зараз є питання гуманітарного розмінування територій та швидкого відновлення інфраструктури на деокупованих територіях.
Саме тому, щоб активізувати процеси, необхідні для швидкого та якісного обстеження і очищення територій країни Уряд розпочав роботу над комплексною Стратегією протимінної діяльності.
 
 «Для прискорення процесу розмінування та відновлення повноцінної роботи підприємств галузі на деокупованих територіях, важливим наразі є питання щодо включення  фахівців лісової галузі до складу робочої групи з розробки Стратегії протимінної безпеки та активізації роботи в цьому напрямку територіальних органів Держлісагентства в регіонах», - підкреслив в ході зустрічі Віктор Смаль.

Примітка: Загальна площа лісів, яких торкнулася війна орієнтовно складає 3 млн. га, це майже 30% всіх лісів України.
Лишається невідомою ситуація щодо забруднення лісів вибухонебезпечними предметами на площі 2,2 млн.га.
Орієнтовна шкода, завдана лісовому господарству становить 20 мільярдів гривень.
На підставі отриманих Державною екологічною інспекцією у Луганській області даних, з початку бойових дій окупантами частково знищено лісовий фонд Луганщини на площі понад 26 тисяч гектарів.
За матерілами Держлісагенства: http://surl.li/jvmjj

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»