• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

Як проводяться громадські слухання щодо оцінки впливу на довкілля під час воєнного стану - Міндовкілля надає роз’яснення

on .

WhatsApp Image 2023-08-02 at 10.51.30Під час воєнного стану в Україні громадські слухання щодо оцінки впливу на довкілля проводитимуть у режимі відеоконференції.
Це передбачено Законом України “Про оцінку впливу на довкілля”, а саме змінами, які набули чинності 29 липня цього року.

Отже, з 31 липня в оголошенні про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля суб’єкт господарювання має вказувати:
· інформацію про дату і час проведення громадських слухань; 
· посилання для підключення до відеоконференції (таке посилання створює відповідний уповноважений орган).

У територіальних громадах, що розташовані в зоні бойових дій або перебувають у тимчасовій окупації, ОВД планованої діяльності не здійснюється.

Суб’єкт господарювання може ініціювати проведення ОВД на територіях в зоні бойових дій – за умови, що там здійснюють свої повноваження органи державної влади України та існує можливість забезпечити проведення процедури відповідно до Закону.

Перелік запланованих громадських слухань, організатором яких є Міндовкілля, оприлюднюватиметься на сайті уповноваженого центрального органу у розділах “Діяльність – Оцінка впливу на довкілля – Громадські слухання”.

Ознайомитися з детальним роз’ясненням можна за посиланням: https://mepr.gov.ua/diyalnist/otsinka-vplyvu-na-dovkillya/gromadski-sluhannya/

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»