• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

Уряд схвалив зміни до Порядку обліку артезіанських свердловин

on .

1583995205 kmu 800h445Кабінет Міністрів України на своєму засіданні вніс зміни до Порядку державного обліку артезіанських свердловин, облаштування їх засобами вимірювання об'єму видобутих підземних вод.

Документ встановлює єдині правила функціонування Реєстру свердловин та на юридичному рівні фіксує поняття «артезіанська свердловина».
«Уряд продовжує свою послідовну політику у напрямку цифровізації сфери надрокористування. Цим рішенням ми створюємо прозорий доступ громадськості та бізнесу до даних про артезіанські свердловини та мінімізуємо корупційні ризики. Водокористувач зможе вносити дані про свердловини через Е-кабінет надрокористувача без контакту та втручання чиновника», - зауважив Міністр Руслан Стрілець.

Нагадаємо, що цього року Уряд вже затвердив порядки функціонування єдиної державної електронної геоінформаційної системи користування надрами, ведення Державного реєстру спеціальних дозволів на користування надрами, ведення Державного реєстру артезіанських свердловин, Перелік підземних споруд, не пов’язаних з видобуванням корисних копалин.

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»