• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

Лісорубний квиток та сертифікат про походження деревини видаватимуть онлайн

on .

WhatsApp Image 2023-05-17 at 12.09.08Кабінет Міністрів України Постановою від 12 травня 2023 р. № 483 підтримав реалізацію експериментального проєкту щодо видачі спеціального дозволу на спеціальне використання лісових ресурсів (лісорубного квитка) та сертифіката про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів в електронній формі.

Подати заявки та оформити відповідні дозвільні документи лісокористувачі зможуть на ЕкоСитемі https://eco.gov.ua/

Такий крок унеможливить зловживання та фальсифікацію дозвільних документів та дозволить повністю простежити обіг деревини від місця заготівлі до її реалізації на експорт.

Е-лісорубний квиток видаватиметься на кожну окрему ділянку, де планується заготівля, і буде містити інформацію про всі види рубок. Дія електронного документа поширюється на всіх лісокористувачів.

Що змінюється при переході на електронний лісорубний квиток:
- будуть усунені корупційні ризики, які існували під час дії паперового лісорубного квитка;
- електронний лісорубний квиток дозволяє зберігати точну інформацію про рубки в лісах. Це забезпечить контроль за лісокористуванням та запобігає незаконним рубкам;
- електронний лісорубний квиток можна отримати швидко та зручно, без потреби відвідувати управлінь Держлісагентства та ЦНАПів;
- отриманий лісокористувачем електронний лісорубний квиток автоматично вноситься на карту сайту ДП «Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр» https://lk.ukrforest.com/ та в систему Електронного Обліку Деревини;
- на зміну розрізненим паперовим базам лісорубних квитків приходить єдина електронна база даних.

Сертифікат про походження деревини, який необхідний експортерам, тепер також можна буде отримати в електронному вигляді. Якщо раніше бізнесу для підтвердження легальності деревини потрібно було фізично подати заяву, зібрати документи, подати їх на оформлення, а потім забрати в паперовому вигляді, тепер це можна буде зробити онлайн.

Лісорубні квитки видаватимуться протягом шести місяців з дня набрання чинності цієї Постанови. Згідно з рішенням Уряду зміни вступають в дію з 1 червня з 2023 року.

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»