• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

22 травня – Міжнародний День біорізноманіття

on .

WhatsApp Image 2023-05-22 at 09.14.06
Щороку 22 травня увесь світ відзначає Міжнародний День біорізноманіття, головним завданням якого є привернення уваги до питань збереження біорізноманіття як основи підтримки життя і засобів для існування людей.

Будь-який живий організм відіграє надважливу роль в екосистемі планети, і якщо одна частинка живого ланцюга випадає, під загрозою опиняється вся екосистема.
 
За інформацією Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, від 24 лютого 2022 року вже зафіксовано 2364 випадки завдання шкоди українському довкіллю внаслідок військової агресії рф. Збитки оцінюються в 52,4 млрд доларів США.

Наразі через широкомасштабне вторгнення рф в Україну під загрозою знищення перебуває близько 600 видів тварин та 750 видів рослин та грибів.

Ще один кричущий факт, який свідчить про масштаби трагедії у сфері захисту довкілля – під загрозою опинилися всі 28 видів кажанів, зареєстрованих в Україні та занесених до Червоної книги. Це одна з груп тварин, які дуже болісно реагують на зміни довкілля.

На жаль, бойові дії продовжують завдавати колосальної шкоди екосистемам. Порахувати всі збитки ми зможемо тільки після закінчення війни.

Нагадуємо, що конфіденційно повідомити оперативний штаб Міндовкілля про злочин проти довкілля для формування позовів до Міжнародного суду ООН для відшкодування збитків країною-агресором можна на сторінці: www.saveecobot.com/features/environmental-crimes

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»