• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

Парламент схвалив у першому читанні урядовий законопроєкт № 8410, який удосконалює норми чинного Закону України «Про оцінку впливу на довкілля»

on .

овд на сайт малюнокВерховна Рада України зробила перший крок до спрощення та цифровізації процедури ОВД. 11 квітня 2023 року 253 народні депутати підтримали в першому читанні урядовий проєкт №8410, який ухвалює норми чинного Закону України "Про оцінку впливу на довкілля". Про це повідомила пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

Документ закладає підґрунтя для повоєнної відбудови України та розвитку бізнесу, враховуючи довкіллєву складову.

Що дає законопроєкт:
- зручність проходження процедури ОВД за рахунок переведення її у цифровий формат;
- скорочення реальних строків проведення ОВД. Сьогодні загалом бізнес витрачає на всі етапи процедури близько 216 днів. Після схвалення законопроєкту у другому читанні всі етапи – до 67 днів;
- усунення дискреційних повноважень чиновників при ухваленні рішень;
- більш ефективне і адресне інформування громадськості про початок процедури, можливість онлайн підписатися на обрані справи та відстежувати перебіг їх розгляду.

Як зазначається, кожен українець чи громадська організація може підписатись на отримання сповіщень із реєстру ОВД та оперативно отримати інформацію про кожен новий доданий у процедурі документ.

За словами Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслана Стрільця, скорочення тривалості процедури не порушує Директиви ЄС з ОВД та Орхуську конвенцію та ніяким чином не вплине на якість її проведення. Процедура ОВД набуде зручного формату для всіх суб'єктів її проведення, але при цьому не буде втрачено жодного елемента.

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»