• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

Верховна Рада України підтримала законопроєкт щодо звільнення від сплати податку на нерухоме майно за об’єкти житлової та нежитлової нерухомості, що були зруйновані чи пошкоджені внаслідок збройної агресії рф

on .

WhatsApp Image 2023-04-12 at 13.26.12Вчора, 11 квітня 2023 року Верховна Рада України підтримала в цілому законопроєкт №7632 щодо звільнення від сплати податку на нерухоме майно за об’єкти житлової та нежитлової нерухомості, що були зруйновані чи пошкоджені внаслідок збройної агресії рф, незалежно від включення відповідної території до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії. Цей документ підтримав 281 депутат.

Метою законопроекту є забезпечення справедливого підходу до визначення періоду, з якого має припинятися нарахування та сплата податку на нерухоме майно незалежно від включення відповідної території до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії та територій тимчасово окупованих збройними формуваннями рф.

Звільнення плати за землю для фізичних (за весь 2022-й) та юридичних осіб (з 01.03.2022 – 01.01.2023) застосовуватиметься, якщо земельна ділянка розташована на територіях активних бойових дій або окупованих територіях. З 2023 року пільга буде діяти до останнього числа місяця, в якому завершено активні бойові дії або окупація.

Звільнення податку на нерухомість для фізичних осіб (за 2021 та 2022 рік) та юридичних осіб (з 01.03.2022 - 01.01.2023), якщо житлова нерухомість розташована на територіях активних бойових дій або окупованих територіях. 
З 2023 року пільга буде діяти до останнього числа місяця, в якому завершено активні бойові дії або окупація нежитлова нерухомість фізичних та юридичних осіб і житлова 


Звільнення від єдиного податку 4-ої групи відбувається з 01.03.2022 року за земельні ділянки, розташовані на територіях активних бойових дій або окупованих територіях, до завершення таких подій.
Норми не поширюється на земельні ділянки, бойові дії на яких або тимчасова окупація рф яких завершилися до 01.05.2022.


На переконання авторів документу, закон сприятиме налагодженню партнерських відносин між бізнесом та контролюючими органами, а також забезпечить соціальну справедливість при врегулюванні податкових процесів.

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»