• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

Організація державного обліку відходів.

on .

viber image13 грудня 2017 року у приміщенні обласної державної адміністрації відбулася робоча нарада на тему: «Організація державного обліку відходів та вирішення актуальних організаційно-технічних питань в сфері поводження з відходами». В нараді взяли участь голови, заступники та представники районних державних адміністрацій, міських рад та об'єднаних територіальних громад.

Враховуючи відсутність протягом останніх трьох років порядку видачі дозволів на здійснення операцій у сфері поводження з відходами та мораторій на проведення перевірок дотримання вимог природоохоронного законодавства суб'єктів господарювання Державною екологічною інспекцією у Луганській області, в сфері поводження з відходами відсутній контроль з боку органів державної влади. Основною метою проведення наради було наголошення на необхідності ведення державного обліку утворення, оброблення, утилізації та видалення відходів місцевими органами влади.

Крім того, було повідомлено, що 08 листопада 2017 року Кабінет Міністрів України розпорядженням № 820-р схвалив Національну стратегію управління відходами в Україні до 2030 року.

Метою цієї Стратегії є створення умов для підвищення стандартів життя населення шляхом впровадження системного підходу до поводження з відходами на державному та регіональному рівні, зменшення обсягів утворення відходів та збільшення обсягу їх переробки та повторного використання.

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»