• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

Збережемо тваринний світ!

on .

twarinniy switОхорона тваринного світу включає систему правових, організаційних, економічних, матеріально-технічних, освітніх та інших заходів, спрямованих на збереження, відтворення та раціональне використання об'єктів тваринного світу. Роль тварин у біосфері і житті людини надзвичайно велика. Біомаса тварин на нашій планеті невелика (близько 2% всього живого), значення їх для біосфери величезне. Це визначається високим рівнем енергетичних процесів у тварин, їх великою рухливістю і винятковою різноманітністю (більше 2 млн. видів, у той час як рослин близько 500 тис. видів).

Чисельність тварин зменшується не тільки внаслідок прямого знищення, а також внаслідок погіршення екологічних умов.

Минулого року були прийняті Закони України, які посилювали відповідальність за порушення законодавства про охорону тваринного і рослинного світу.

Зокрема, Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони тваринного світу» (№ 322 – VIII від 9 квітня 2015 року) були внесені зміни до статті 39 Закону України «Про тваринний світ», де частина п'ята викладена в наступній редакції:

«у період масового розмноження диких тварин, з 1 квітня по 15 червня, забороняється проведення робіт та заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (пальба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах)».

У зв'язку з різко вираженою сезонністю природних явищ тварини розмножуються лише в певні пори року. Очевидно, що підвищення шуму в період спарювання, вагітності самок, вирощування молодняку недопустиме, бо може порушувати нормальний хід розмноження і призвести до порушення відтворення поголів'я. Тому, за наявності затишних місць, шанси на розмноження тварин та виживання молодняка значно зростуть.

Звертаємо увагу всіх суб'єктів господарювання та громадян на необхідність дотримання вимог зазначеного закону.

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»