• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

Робота з оцінки шкоди та збитків лісовому фонду Луганщини, триває. Жоден військовий злочин російської федерації не має залишитись непокараним.

on .

Повномасштабне вторгнення країни-агресорки та інтенсивні бойові дії продовжують завдавати суттєвої шкоди природному середовищу Луганської області.

Окупантами внаслідок враження артилерійськими, авіаційними, а також важкими вогнеметними системами знищено лісовий фонд Луганщини на площі більше 26 тис.га, а загальний розмір шкоди за забруднення атмосферного повітря внаслідок пожеж вже складає 180417427,388 тис. грн.

З метою встановлення фактів та масштабів заподіяння шкоди та збитків лісовому фонду області внаслідок збройної агресії російської федерації, розпорядженням голови обласної держаної адміністрації – начальника обласної військової адміністрації від 10 листопада 2023 № 256 створено відповідну Комісію, перше засідання якої відбулось 25.12.2023.

На засіданні були обговорені нормативно-правові акти, якими унормований порядок оцінювання шкоди та збитків, питання організації процесу та можливості їх визначення в умовах майже повної тимчасової окупації території області, а також відбувся обмін досвідом в цьому напрямку між представниками органів державної влади, які входять до її складу.

Зафіксовані злочини доповнять загальний кошик збитків від військових дій рф, та будуть використані для підготовки позову у Міжнародний суд ООН.

Також нагадуємо, що конфіденційно повідомити оперативний штаб Міндовкілля про злочин проти довкілля для формування позовів до Міжнародного суду ООН для відшкодування збитків країною-агресором можна на сторінці:www.saveecobot.com/features/environmental-crimes

Фото зроблене до повномасштабного вторгнення  
Фото зроблене до повномасштабного вторгнення
Фото зроблене після бойових дій Фото зроблене після бойових дій Фото зроблене після бойових дій

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»