• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

15 квітня - Міжнародний день екологічних знань

Щорічно 15 квітня у багатьох країнах світу відзначається Міжнародний день екологічних знань.

Зведена моніторингова інформація про водогосподарську обстановку в зоні діяльності суб’єкта моніторингу Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів за період з 03 квітня по 09 квітня 2024 року

Узагальнена гідрометеорологічна обстановка по суббасейну Сіверського Дінця.

За минулий тиждень температура повітря становила: у нічні години від +6°С до +12°С, у денні від +18°С до +23°С.

Оновлена інфографіка, яка висвітлює руйнівні наслідки, завдані довкіллю в результаті збройної агресії рф

Державна екологічна інспекція України регулярно надає інфографіку, яка відображає розраховані збитки для довкілля, спричинені воєнними подіями з 24 лютого 2022 року.

Міндовкілля запрошує на вебінар щодо ролі стратегічної екологічної оцінки в повоєнному відновленні України

Повоєнне відновлення України є найбільшим інвестиційним та планувальним проєктом Європи за останні десятиліття. Зважаючи на це команда Міндовкілля разом з експертами Європейської економічної комісії ООН запрошують обговорити:

Масштаби розмінування України співставні із розмінуванням усієї Європи після 1945 року. Так оцінює ситуацію ООН

Сьогодні – Міжнародний день інформування про мінну ситуацію та допомоги у протимінній діяльності. У цей день світ приділяє особливу увагу боротьбі з вибухонебезпечними предметами на територіях ведення бойових дій.

Зведена моніторингова інформація про водогосподарську обстановку в зоні діяльності суб’єкта моніторингу Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів за період з 27 березня по 02 квітня 2024 року

Узагальнена гідрометеорологічна обстановка по суббасейну Сіверського Дінця.

За минулий тиждень температура повітря становила: у нічні години від +4°С до +10°С, у денні від +11°С до +22°С. Місцями спостерігались опади у вигляді дощу.

Оновлена інфографіка, яка висвітлює руйнівні наслідки, завдані довкіллю в результаті збройної агресії російської федерації

Державна екологічна інспекція України регулярно надає інфографіку, яка відображає розраховані збитки для довкілля, спричинені воєнними подіями з 24 лютого 2022 року.

Міністр Руслан Стрілець та Міністерка Пауліна Генніг-Клоска домовилися про посилення українсько-польської співпраці у сфері захисту довкілля

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець у межах міжурядових українсько-польських консультацій у складі делегації Кабінету Міністрів України на чолі з Денисом Шмигалем провів двосторонню зустріч з Міністеркою клімату та довкілля Польщі Пауліною Генніг-Клоскою та її командою.

Держекоінспекція опрацювала понад півтисячі звернень, надісланих українцями через ЕкоЗагрозу

516 звернень, які надіслали українці за допомогою застосунку ЕкоЗагроза, вже оброблено територіальними органами Держекоінспекції. З них:

Триває другий етап всеукраїнської науково-практичної конференції на тему: «Природа в окупації – 10 років російської військової агресії проти довкілля перспективи відновлення природоохоронних територій України»

29.03.2024 темою дискусійної панелі є: «Перспективи впровадження екосистемних послуг в Україні».

Триває перший етап всеукраїнської науково-практичної конференції на тему: «Природа в окупації – 10 років російської військової агресії проти довкілля перспективи відновлення природоохоронних територій України»

28.03.2024, представники Департаменту комунальної власності, земельних, майнових відносин, екології та природних ресурсів облдержадміністрації беруть участь у всеукраїнській науково-практичний конференції на тему: «Природа в окупації – 10 років російської військової агресії проти довкілля  перспективи відновлення  природоохоронних територій України».

Зведена моніторингова інформація про водогосподарську обстановку в зоні діяльності суб’єкта моніторингу Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів за період з 20 по 26 березня 2024 року

Узагальнена гідрометеорологічна обстановка по суббасейну Сіверського Дінця.

За минулий тиждень температура повітря становила: у нічні години від +1°С до +4°С, у денні від +11°С до +15°С. Місцями спостерігались опади у вигляді дощу.

Збройна агресія російської федерації завдає величезних збитків довкіллю.

Оновлена інфографіка, яка відображає руйнівний вплив цієї агресії на природу, ресурси та екосистеми, підкреслюючи необхідність негайних заходів для захисту довкілля та його відновлення.

Як оцінити вплив чужорідних видів на біорізноманіття: Міндовкілля затвердило Методичні рекомендації

22 03 2024Міжвідомча робоча група при Міндовкіллі, створена за дорученням Міністра Руслана Стрільця та задля реалізації Стратегії біобезпеки та біологічного захисту на 2022-2025 роки, напрацювала методичні рекомендації для оцінки впливу чужорідних видів рослин та тварин на біорізноманіття. З методичними рекомендаціями можна ознайомитись за посиланням: https://mepr.gov.ua/nakaz-mindovkillya-290-vid-15-03-2024/.

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»