• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

Перший крок на шляху визначення можливості подальшої експлуатації обєктів інфраструктури - проведення обстеження об’єктів з метою прийняття рішення про можливість подальшого використання та розроблення заходів із відновлення.

on .

WhatsApp Image 2023-10-06 at 14.56.48
Повномасштабне вторгнення Російської Федерації призвело до колосального руйнування інфраструктури та знищення міст та селищ Луганської області. Тисячі будівель та споруд - житлові будинки, школи, лікарні тощо - зазнали різного ступеня пошкодження.

Першим кроком на шляху визначення можливості їх подальшої експлуатації, виконання відновлювальних робіт або демонтажу є проведення обстеження об’єктів з метою прийняття рішення про можливість подальшого використання та розроблення заходів із відновлення.

Урядом затверджено механізм проведення обстеження пошкоджених в результаті збройної агресії Росії будівель і споруд.

Облдержадміністрація працює над тим, щоб відновлення розпочалось як найшвидше.

Завдяки ПРООН ми отримали вантажно-пасажирський автомобіль, який найближчим часом буде доукомплектований спеціальним інвентарем та обладнанням, необхідним для обстеження інфраструктури та проведення спостережень за станом навколишнього природного середовища та рівнем його забруднення, що дозволить скоротити  терміни обстеження пошкоджених об’єктів та актування збитків. До того ж проєктом передбачено ще й навчання інженерного персоналу, що дозволить нам ефективно використати надану допомогу.

Ми щиро вдячні за підтримку, яку ПРООН надає задля розвитку потенціалу та сприяння ресурсозабезпеченості громади Луганської області.

Транспортний засіб закуплено та обладнано Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Україні в межах проєкту «EU4Recovery - Розширення можливостей громад в Україні» (EU4Recovery) за фінансової підтримки Європейського Союзу.

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»