• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

28% території України потребує обстеження та потенційного розмінування. З них, майже 200 тисяч га – природно-заповідний фонд.

on .

WhatsApp Image 2023-10-02 at 08.38.25Про це в ефірі Національного марафону Єдині Новини зазначив Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець.

Руслан Стрілець: «Мінне забруднення має чи не найбільший вплив на усі екосистеми. Адже під час детонації мін утворюється низка отруйних сполук, що провокують хімічне забруднення довкілля. За оцінками Світового Банку, Україні знадобляться роки та близько 37 млрд доларів на розмінування».

Нагадуємо, на території Луганської області внаслідок бойових дій значних пошкоджень зазнали території та об’єкти природно-заповідного фонду місцевого значення, а саме:
- заповідне урочище «Дубовий гай»,
- ботанічна пам’ятка природи «Дубовий гай»,
- гідрологічний заказник «Кремінські каптажі»,
- лісові заказники «Білогорівській» та «Горіхівська діброва»,
- загальнозоологічний заказник «Жеребець»;
- ландшафтний заказник «Врубівський» та інші.

Нанесено суттєвої шкоди флорі Національного природного парку «Кремінські ліси».

Від бомбардування частково постраждала територія філіалу Трьохізбенский степ Луганського природного заповідника НАН України.

Обстеження території та об’єктів природно-заповідного фонду Луганської області можливо буде тільки після деокупації території області, припинення активних бойових дій, ліквідації їх наслідків та проведення стабілізаційних заходів.

Конфіденційно повідомити оперативний штаб Міндовкілля про злочин проти довкілля для формування позовів до Міжнародного суду ООН для відшкодування збитків країною-агресором можна на сторінці: http://surl.li/hqvmo

За матеріалами Міндовкілля: http://surl.li/lrysw

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»