• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

До уваги суб’єктів господарювання!

on .

З метою уникнення помилок при оформленні:
- повідомлення про плановану діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля;
- оголошення про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля;
- звіту з оцінки впливу на довкілля в процесі здійснення оцінки впливу на довкілля.
Просимо звернути увагу на наступне!
1) У Повідомленні про плановану діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля та Оголошенні про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля обов’язково має бути витримана форма. Заборонено змінювати порядок надання інформації, не додавати зайвої інформації, що не передбачена додатками 2 та 3 до Постанови КМУ № 1026.
2) 17 вересня 2020 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 14 вересня 2020 року № 824 «Про внесення змін у додатки 2 і 3 до Порядку передачі документації для надання висновку з оцінки впливу на довкілля та фінансування оцінки впливу на довкілля». Наголошуємо, що Повідомлення про плановану діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля, та Оголошення про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля обов’язково оформлювати відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 14 вересня 2020 року № 824.
3) Повідомлення про плановану діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля, має містити виправдані альтернативи (одна з виправданих альтернатив географічного та/або технологічного характеру має бути обов'язково). Опис планованої діяльності та місця її провадження не є альтернативним варіантом. Технічна чи територіальна альтернатива є обов'язковою вимогою при розробці Звіту з ОВД відповідно до статті 6 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля». Також, у пунктах 2, 3, 6, 7, 8 має бути наданий опис всіх альтернатив, які передбачені додатком 2 до Постанови КМУ № 1026.
4) Звіт з оцінки впливу на довкілля має бути підписаний всіма його авторами (виконавцями) із зазначенням їхньої кваліфікації, згідно вимог, наведених у додатку 4 до Постанови КМУ № 1026.
5) Усі зауваження і пропозиції громадськості необхідно надсилати до: Департаменту екології та природних ресурсів Луганської облдержадміністрації за адресою: проспект Центральний (колишній проспект Радянський), 54 б, м. Сєвєродонецьк, Україна, 93405 тел. (06452) 4-44-82; Контактні особи: Бублей Оксана Миколаївна, Пономаренко Євген Володимирович.

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»