• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

7 липня - День працівника природно-заповідної справи

on .

pzf foto 7 липня в Україні відзначається професійне свято – День працівника природно-заповідної справи. Розвиток заповідної справи визнано одним із найважливіших пріоритетів довгострокової державної політики. Збереження та розвиток природно-заповідного фонду України, зокрема біотичного і ландшафтного різноманіття, формування національної екомережі та її інтеграція до Європейської екомережі, є вкрай актуальним завданням державної політики.

Практика свідчить, що заповідання, як метод територіальної охорони природи, на сьогодні залишається головною гарантією збереження генофонду живої природи, унікальних природних екосистем, ландшафтів і є складовою системи забезпечення конституційного права людини на безпечне довкілля. Заповідні території цілком слушно називають «лабораторіями природи», адже в них сконцентрований її багатотисячолітній спадок біорізноманіття, який треба використовувати в різних сферах природокористування та відтворення відновних природних ресурсів. Заповідні об'єкти слугують природною базою для екологічного моніторингу за природними і антропогенними змінами у довкіллі, а також місцем для екологічної освіти.
            Пам'ятаймо, що використовуючи природні ресурси і дбаючи про їх відновлення треба думати не лише про задоволення власних потреб, але й потреб наступних поколінь. В цьому полягає історична мудрість народу, який дбає про майбутнє. Надійне збереження довкілля буде забезпечене тоді, коли за справу охорони природи вболіватиме широка, екологічно свідома і відповідальна громадськість.

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»