• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

До уваги громадян! На території Луганської області заборонено лов раків!

on .

06 04 ракЗ 1 квітня до 30 червня 2021 року та з 20 серпня до 30 вересня 2021 року, встановлена заборона на промисловий та любительський вилов раків у рибогосподарських водних об’єктах, що знаходяться на підконтрольній українській владі території Луганської області.


Заборону встановлено на підставі Законів України «Про тваринний світ» та «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів» з метою збереження та охорони популяції раків у період їх спарювання та виношування ікри. Лов цих членистоногих під час заборони є грубим порушенням природоохоронного законодавства відповідно до ч. 4 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення. За кожен незаконно добутий екземпляр рака порушнику доведеться сплатити штраф від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих водних живих ресурсів.

Забороняється вилов цих річкових мешканців у темну пору доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування. Після закінчення заборони одній особі за добу можна впіймати 30 екз. раків на водоймах загального користування та 50 екз. – на водоймах, де впроваджене платне рибальство. Відповідно до Правил любительського і спортивного рибальства прописано мінімальний розмір рака, який дозволено до лову рибалкам – 10 см.

Ми закликаємо громадян бути відповідальними та дотримуватися встановлених обмежень. Якщо Ви помітили порушення Правил рибальства або Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів просимо невідкладно повідомляти на всеукраїнську безкоштовну «гарячу лінію»
Держрибагентства0 (800) 50-52-50
 

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»