• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

«Збережемо ранньоквітучі об’єкти рослинного світу»

on .

Perhocvit-21

У весняний період починається масова несанкціонована торгівля ранньоквітучими видами рослин, у тому числі занесених до Червоної книги України, які є рідкісними і перебувають під загрозою зникнення.

Під заборону збору та продажу підпадають: підсніжник, білоцвіт, горицвіт, сон-трава, цибуля медвежа та інші.

Спостереження та аналіз даних про чисельність, динаміку, ареали деяких видів рослин свідчать, що флора Луганської області зазнає достатньо сильного та тривалого антропогенного пресу, який підсилюється погодно-кліматичними факторами, що останні роки змінюються в бік посух та високих літніх температур. Видобувна промисловість, висока розораність земель, щорічні степові пожежі призводять до зменшення територій, вкритих природною рослинністю та збіднення популяцій флори.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 07.11.2012 № 1030 «Про розмір компенсації за незаконне добування, знищення або пошкодження видів тваринного і рослинного світу, занесених до Червоної книги України, а також за знищення чи погіршення середовища їх перебування (зростання)» порушники природоохоронного законодавства зобов'язані відшкодувати шкоду нанесену навколишньому природному середовищу.

Важливо пам'ятати, що збереження першоцвітів залежить від свідомого ставлення до проблеми кожного з нас.

Звертаємось до громадян з проханням відмовитись від збирання, купівлі та продажу рослин занесених до Червоної книги України.

Давайте охороняти навколишнє природнє середовище разом!

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»