• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

«Свято Вічнозелених рослин»

on .

jlunku

Напевно, найбільш довгоочікуваним та бажаними грудневим днем для всієї малечі є 19 грудня – День святого Миколая Чудотворця, але мало хто знає, що в цей день також проводять й День вічнозелених рослин.

Ці грудневі заходи у другий декаді місяця мають щорічний характер та мають на меті підвищення обізнаності людей про важливість збереження цих рослин.

Вічнозелені рослини зберігають свій зелений колір протягом всього року, незалежно від сезону. Це досить специфічний тип рослин, який має ряд незаперечних переваг перед листопадними рослинами. Вічнозелені дерева та кущі можуть радувати своїм насиченим кольором увесь рік, що дуже важливо для озеленення територій біля будинків, в парках та громадських садах.

Найбільш поширеними вічнозеленими рослинами є хвойні дерева, які є невід'ємним атрибутом Різдвяних та Новорічних свят.

Традиція використання хвойних для прикрашання зимових свят є цікавою та налічує багато років, але перед усім потрібно пам'ятати, що захист природи є нашим Конституційним обов'язком.

Тому для прикрашання до зимових свят використовуйте лише хвойні спеціально підготовлені лісогосподарськими підприємствами, а краще помилуватися живими хвойними деревами та кущами в зимових пейзажах на свіжому повітрі.

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»