• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

НЕ РУБАЙ, А КРАЩЕ ПРИДБАЙ!

on .

ne rubau jlunkuСкоро свято, якого з нетерпінням чекають і дорослі, і діти - Новий рік.

Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин, екології та природних ресурсів вітає всіх з настанням періоду Новорічних свят! Бажаємо всім багато яскравих та добрих моментів, щирих посмішок та, звичайно, міцного здоров'я.

Кожна сім'я традиційно прикрашає свою оселю ялинкою чи сосною.
Саме в цей період маленькі лісові красуні потребують Вашої допомоги в боротьбі із самовільними рубками! Закликаємо Вас уникати незаконного вирубування ялинок!
Лісомисливські господарства офіційно пропонують у Ваш дім до свят великий асортимент новорічних ялинок різних розмірів https://www.luglis.gov.ua/yalynkova-kampaniya/ 

«Яка різниця хто зрубає ті ялинки?» - спитаєте Ви. Різниця є. Коли лісівники готують документи на подання до рубок, що пов'язані з передноворічною компанією, то вибирають ті посадки, де вже треба проводити ці рубки.

Голова Держлісагентства Василь Кузьович зауважив: «Головні атрибути новорічних свят були вирощені підприємствами галузі на спеціально відведених для цього плантаціях», «Якщо любиш ліс, то варто купувати живе новорічне дерево. По-перше, це екологічно безпечні дерева, по друге – це важлива стаття заробітку для державного лісогосподарського підприємства, і по-третє – всі європейські країни та жителі перевагу надають саме живим новорічним деревам».

Нагадуємо, що законодавством України передбачено адміністративне покарання з виплатою штрафів. «Кожний громадянин зобов'язаний не наносити шкоду природі, ... відшкодовувати завдані ним збитки» Ст. 66 Конституції України. Незаконна порубка і пошкодження дерев або чагарників; перевезення, зберігання незаконно зрубаних дерев або чагарників; знищення або пошкодження лісових культур, сіянців або саджанців у лісових розсадниках і на плантаціях, а також молодняка природного походження і самосіву на площах, призначених під лісовідновлення, - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від п'ятнадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від сімдесяти п'яти до ста п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Із великою повагою та щирими привітаннями до новорічних свят.

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»