• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

22 ТРАВНЯ - ДЕНЬ БІОЛОГІЧНОГО РІЗНОМАНІТТЯ

on .

Fot bioriznomВже вдвадцяте міжнародна наукова спільнота, а з нею і всі любителі природи відзначають всесвітній день біологічного різноманіття, який було запроваджено Генеральною Асамблеєю ООН в грудні 2000 року. Саме цей день найкраще підходить всім біологам для відзначення свого професійного свята. Не дарма 22 травня - день біолога в цілому ряді країн (неофіційно в Україні теж).

Запровадження Всесвітнього дня біологічного різноманіття має на меті привернути увагу міжнародної спільноти до проблем органічного світу в умовах інтенсивного розвитку. Ці умови, які створені діяльністю людини завдають непоправної шкоди біологічному різноманіттю, яке постійно скорочується. Особлива увага - зникаючим видам, адже нинішнє покоління людей бачить 20% видів рослин і тварин востаннє, оскільки через кілька десятиліть вони банально зникнуть. Саме тому пояснювати актуальність цього дня немає потреби, достатньо подивитися на навколишній світ, і знищені екосистеми (особливо в Україні, на фоні масової вирубки лісів та їх знищення через добування бурштину).

Кожного року відзначення Всесвітнього дня біологічного різноманіття проходить під певною тематикою. В минулому 2019 році такою темою було: "Наше біорізноманіття, наша їжа, наше здоров'я". В нинішньому 2020 році - "Природа - джерело наших рішень".

Користуючись нагодою, ми щиро вітаємо усіх, для кого вивчення біологічного різноманіття і його захист стали справою життя, бо це дійсно свята і водночас наполеглива праця! Зичимо натхнення і успіхів у вашій нелегкій справі!

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»