• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

Кліматичні зміни!

on .

klimatufhni zminu

Погодні аномалії, зафіксовані в Україні протягом останніх років, підтверджують наявність негативних процесів зміни клімату.
Про це сказав Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, доповідаючи під час парламентських слухань, присвячених виконанню Україною міжнародних документів щодо запобігання антропогенним змінам клімату.
Він зазначив, що йдеться як про посилення посух, збільшення тривалості спекотних періодів (так званих «хвиль спеки»), так і про повторюваність та збільшення інтенсивності гроз, градів, шквалів.
Зміна клімату несе загрози для здоров'я населення та стану екосистем і призводить до значних економічний збитків. Мабуть, в Україні немає жодної сфери життєдіяльності людини, яка б не зазнала впливу у зв'язку зі змінами клімату», - пояснив Міністр.

Згідно з даними Українського гідрометеорологічного центру, з якими підвищення середньої річної температури повітря в Україні на кінець 2017 року становило 1.1°С, що перевищує підвищення глобальної температури. «Протягом останніх років в Україні майже вдвічі зросла повторюваність днів із максимальними температурами влітку, що перевищують 35 та навіть 40°С. Це вже категорія екстремальних погодних явищ. Водночас, в Україні лише починає формуватися нова кліматична політика і саме з цією метою наша держава однією із перших в Європі підписала та ратифікувала Паризьку кліматичну угоду, яка прийде на зміну Кіотському протоколу.
«Цей документ закладає не лише нові доктрини кліматичної політики, але й фінансові інструменти для протистояння кліматичним змінам майже всіх країн світу. На жаль, для більшості українців кліматична політика поки що є чимось абстрактним. Для її успішної реалізації потрібна політична воля на ухвалення одночасних рішень у всіх секторах економіки, включаючи енергетику, промисловість, агропромисловий комплекс, транспорт, землекористування, а також збереження і відтворення екосистем».https://menr.gov.ua/news/32537.html 

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»