• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

Засідання робочої групи з підготовки пропозицій до проекту Національного плану управління відходами

on .

nacion plan ypravlinnj vidhodamu 126.02.2018 року у приміщенні облдержадміністрації відбулося друге засідання очолюваної заступником голови облдержадміністрації Данієляном В.Р. робочої групи з підготовки пропозицій до проекту Національного плану управління відходами.
В засіданні прийняли участь представники структурних підрозділів облдержадміністрації та територіальних підрозділів центральних органів влади. Під час засідання було обговорено проблемні питання області у сфері управління промисловими та небезпечними відходами.

Як зазначив начальник управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Тіхонов О.В., у відповідності до Національної стратегії управління відходами в Україні до 2030 року (далі – Стратегія), яку було схвалено 8 листопада 2017 року розпорядженням Кабінету Міністрів України № 820-р, промислові та небезпечні відходи за своїм походженням, складом та властивостями відносяться до різних груп, але в Луганській області саме діяльність великих підприємств хімічної та нафтохімічної промисловості призвела до накопичення великої кількості високотоксичних відходів, тому розглядати ці групи відходів необхідно комплексно.
Згідно інформації управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації, найбільша кількість відходів накопичилося в області від діяльності підприємств вугледобувної промисловості. Тільки на підконтрольній державі території області розташовані 36 шахтних відвалів, які займають площу понад 900 га. Загальний обсяг накопичених в них відходів складає понад 38 млн. куб. м і продовжує щорічно зростати.
Також була розглянута проблема існування найбільш екологічно небезпечного об'єкта області – полігону промислових відходів біля с. Вовчоярівка Попаснянського району, де протягом багатьох десятиріч упереміш складувались сотні видів відходів, значна частина яких відноситься до І-ІІІ класів небезпеки.
Крім того, члени робочої групи підняли питання поводження з промисловими відходами діючих підприємств та тих підприємств, що ліквідуються.
За результатами засідання було визначено перелік пропозицій у сфері управління промисловими та небезпечними відходами, які мають бути надані Мінприроди для включення до проекту Національного плану управління відходами.
nacion plan ypravlinnj vidhodamu 2

nacion plan ypravlinnj vidhodamu 3

nacion plan ypravlinnj vidhodamu 4

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»