• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

Відбулася міжвідомча нарада щодо екологічної ситуації на Донбасі!

on .

migvidnarada11.05.2017 заступник голови Луганської обласної державної адміністрації В. Данієлян та представник Департаменту екології та природних ресурсів прийняли участь у міжвідомчій нараді під головуванням віце-прем'єр-міністра-Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Г. Зубка, міністрів екології та природних ресурсів О. Семерака, енергетики та вугільної промисловості І. Насалика, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб В. Черниша, представників Донецької обласної державної адміністрації, всіх зацікавлених міністерств та українських представників в мінських робочих групах.
Мета проведення наради посилити увагу світу до екологічних викликів і проблематики підприємств, які мають небезпечне виробництво на тимчасово окупованих територіях.

Особливе занепокоєння викликають затоплені на тимчасово окупованих територіях шахти, в яких рівень води майже досяг критичного максимуму. Міжнародні партнери по нормандському формату готові сприяти в проведенні експертної оцінки екологічної ситуації на шахтах.

Екологічна ситуація на Донбасі залишається вкрай небезпечною та потребує негайного реагування як з боку місцевих та центральних органів виконавчої влади України, так і світу.

Важка ситуація склалася з підприємствами поблизу лінії зіткнення, де порушено виробничий цикл через постійні обстріли. Дуже важливо вдосконалити моніторинг екологічної ситуації на Донбасі, терміново уточнити списки всіх підприємств на тимчасово окупованих територіях, які потребують уваги і негайного доступу міжнародних експертів.

Тому, ключовим залишається питання безпеки, моніторинга представниками місії СММ ОБСЄ дотримання режиму тиші поблизу інфраструктурних і екологічно небезпечних об'єктів.

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»