• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

15 квітня - Всеукраїнський День довкілля

on .

19День довкілля відзначається в Україні щорічно у третю суботу квітня, починаючи з 1998 року згідно з Указом Президента України "Про День довкілля" № 855/98.

З приходом весни прокидається природа, освітлена такими довгоочікуваними яскравими сонячними променями. З'являються перші тендітні квіти, дерева починає огортати тонка пелена з листя, яке ледь розпустилося, всюди чути солов'їні трелі, говір першого жайворонка, у повітрі з'являється цей незабутній п'янкий аромат трав і перші теплі краплі дощу. Так весна з'являється в кожному серці і хочеться просто стати частиною такої значущої в нашому житті природи. Однак, нерозумне ставлення до її загадкової і квітучої краси, створеної протягом багатьох тисячоліть може приректи людство на раптову загибель.

Тому, з метою вирішення проблеми забруднення і прояви всеукраїнської екологічної турботи про нашу планету, слідуючи Указу Президента України, щорічно в третю суботу квітня прийнято відзначати природоохоронний свято «День довкілля». Знаменно, що кожен має можливість долучитися до робіт з озеленення та благоустрою населених пунктів, прилеглих до них територій, по очищенню водних джерел, збереження біологічного різноманіття.

У цей день державні установи, підприємства та компанії, екологічно свідомі громадяни, громадські організації, студенти і школярі упорядковують парки та сквери, висаджують дерева, ведуть просвітницьку діяльність, ознайомлюють населення з проблемами екології не тільки в області та Україні, а й в усьому світі в цілому.

Для Луганської області існує необхідність в проведенні ряду заходів, які є особливо актуальними для промислових міст: Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного. Проведення інвентаризації рослинного покриву, створення нових скверів і парків, реконструкція та облаштування дитячих майданчиків та зелених зон відпочинку, створення лісопаркових зон дозволить поліпшити санітарно-гігієнічні показники і сприяє зменшенню негативного впливу на здоров'я. Адже давно відомо, що від якості і достатності зелених насаджень багато в чому залежить здоров'я жителів. Варто відзначити, що ці заходи повинні бути розраховані на перспективу щодо поліпшення кількості та якості зелених об'єктів, а не бути одноразовими і показовими.

Для Департаменту екології та природних ресурсів одним із пріоритетних завдань у вирішенні існуючих екологічних проблем є виховання почуття любові до природи, поваги до всього живого, усвідомлення населенням моральної відповідальності за долю рідної землі і формування екологічної культури. Ми запрошуємо всіх жителів міста та області взяти активну участь у весняній природоохоронної компанії по оздоровленню навколишнього природного середовища: посадці дерев, очищення прибудинкових територій і місць відпочинку. Відчуйте цей нерозривний взаємозв'язок людини і природи!

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»