• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

Проведена робоча нарада з вирішення екологічних проблем у Білокуракинському районі!

on .

pogar07 квітня 2017 р. о 10:30 була проведена робоча нарада під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Данієляна Вадима Романовича з вирішення екологічної проблеми, що склалася у Білокуракинському районі через горіння луків та очеретів. В роботі наради прийняли участь: директор Департаменту екології та природних ресурсів обласної державної адміністарації Тіхонов Олег Вікторович, представники Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Луганській області, Державної екологічної інспекції у Луганській області та в.о. голови Білокуракинської райдержадміністрації.
Вадим Данієлян звернув увагу на той факт, що починаючи з весни та настанням пожежонебезпечного періоду і до глибокої осені повсюдно, знищуються полезахисні лісосмуги, штучні лісові насадження, степові території, пасовища. Причиною пожеж є не тільки недбале поводження з вогнем, а й навмисні підпали, які проводяться з метою очищення територій від сухої рослинності.
Одна з головних причин масового випалювання сухої трави - міфи і помилки людей про нібито корисності, потрібності і безпеки випалювання. Слід розуміти, що кожен акт підпалу - це провокування масштабної пожежі в лісі, в населеному пункті і невідворотне руйнування екосистеми на місці такого підпалу.
Учасниками наради було прийняте рішення заборонити випалювання стерні, сухої рослинності та очеретів в природних екосистемах, а також вогневу розчистку в смугах автомобільних доріг і залізниці. Активізувати роз'яснювальну роботу серед населення щодо заборони випалювання сухої рослинності або її залишків, у тому числі забезпечити висвітлення інформації про відповідальності за порушення через офіційні засоби масової інформації та офіційні сайти.

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»