• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

Вихованці екологічного Центру закликають до підгодівлі птахів

on .

ecolog center 1З 30.01- 03.02.2017 року в екологічному Центрі проходить фотовиставка «Ми друзі пернатих».

Мета заходу: проведення широкої просвітницької роботи та практичних дій з охорони та збереження орнітофауни та підгодівлі птахів.

Багато птахів на зиму відлітають в теплі краї, але не всі - частина залишається зимувати. В холодну пору року нашим пернатим друзям важко добути корм. Особливо після відлиг настають сильні морози і все навкруги поривається крижаною кіркою.

Тоді доступ птахів до поживи дуже ускладнений. Птахи (особливо молоді) не встигають за короткий зимовий день знайти достатньо поживи та гинуть від голоду. З дрібних птахів в місті найчастіше можна зустріти дятлів, горобців, синиць.

У Сєвєродонецькому міському Центрі еколого-натуралістичної творчості та в навчальних закладах міста пройшли виставки годівничок. Це перший заклик до людей підтримати зимуючих птахів. Наступним практичним кроком є підгодівля птахів.

ecolog center 2І не дивно, що саме зима - традиційна пора для підгодівлі птахів, адже саме в цей час природні запаси корму починають зменшуватись. З настанням холодів частина комах гине, частина впадає в зимову сплячку, а тому птахи поступово переходять на поїдання урожаю насіння та плодів. Процес травлення у птахів відбувається швидко, а тому вони постійно потребують їжі. Взимку, не встигнувши протягом короткого дня добути собі необхідну кількість поживи, птахи залишаються на ніч напівголодними і не дочекавшись дня, гинуть.

Регулярна підгодівля птахів у складний для них час, допоможе птахам вижити і приступити до розмноження наступної весни.

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»