• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

Обговорення Національної стратегії поводження з відходами в Україні

on .

strategiya z vidxodami25 січня 2017 року в Міністерстві екології та природних ресурсів України з представниками обласних державних адміністрацій відбулося обговорення Національної стратегії поводження з відходами в Україні.

Метою стратегії є узгодження національної політики і побудова плану в сфері поводження з відходами, що дозволить направити галузь у відповідність до європейських принципів. Стратегія охоплює такі види відходів: тверді побутові, будівельні, небезпечні, промислові, відходи сільського господарства, електричні та великогабаритні відходи.

Одним з важливих компонентів Національної стратегії поводження з відходами є ідея міжмуніципального співробітництва. Пропонується поступово відмовитися від планування управління відходами на базі адміністративного поділу (області, райони) і перейти до управлінських підходів, які б ґрунтувалися на обсягах сміття, логістиці, потребах населення, тобто ввести поняття сміттєвого кластера.

Громадські консультації для обговорення проекту Національної стратегії поводження з відходами та надання відповідних пропозицій відбуватимуться у рамках експертних підгруп за участі міжнародних експертів.

За підсумками проведеної роботи Мінприроди спільно з Міністерством економічного розвитку і торгівлі, Міністерством регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ, учасникам проекту "Twinning", Програмою зеленої економіки, GIZ та Проектом управління з ТПВ, ЄБРР узагальнить пропозиції, що надійшли за результатами громадського обговорення і роботи експертних підгруп, відповідно доопрацює технічний проект Національної стратегії поводження з відходами.

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»