• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

Акція "Зробимо Україну чистою!"

on .

121221217 лютого 2014 року у Департаменті екології та природних ресурсів Луганської облдержадміністрації відбувся круглий стіл щодо проведення щорічної Всеукраїнської соціально-екологічної акції з прибирання зелених зон та благоустрою територій «Зробимо Україну чистою!». Метою круглого столу є заклик до об'єднання структурних підрозділів влади, громадян, студентів та учнівської молоді задля сприяння переходу споживацької поведінки людини до раціональної, екологічно свідомої та виваженої, спрямованої на збереження чистого та, як наслідок, сталого довкілля.

У заході взяли участь співробітники департаментів облдержадміністрації, громадських організацій, учнівська молодь, представники засобів масової інформації та ін. На початку проведення засідання заступник директора Департаменту Олексій Савенко привітав усіх присутніх та визначив пріоритетні питання у напрямку спільного вирішення проблем довкілля.
Під час проведення круглого столу була представлена презентація координатора акції «Зробимо Україну чистою!» в Луганській області – Ізотова Костянтина щодо основної місії проведення акції та заслухані доповіді його заступників.
Акція «Зробимо Україну чистою!» є частиною всесвітнього руху «Let's do it world!», який виник у 2008 році в Естонії, і в якому бере участь понад 8 000 000 людей у 108 країнах світу. Вже четвертий рік поспіль ініціатива «Зробимо Україну чистою!» об'єднує громадян, які хочуть звільнити своє життя від сміття назавжди.
Кількість людей, які долучаються до прибирання зростає кожного року в геометричній прогресії. Перше Всеукраїнське прибирання відбулося у 2011 році та об'єднало 22 000 людей з 56 міст України. Вже наступного року, прибрати вулиці та парки свого міста вийшли 51 000 учасників зі 110 населених пунктів, серед яких більше 60 національних і локальних компаній та організацій. Минулого року стало вже традиційним подвоєння показників, тож Україну робили чистою понад 140 000 учасників у більш ніж 374 населених пунктах всіх областей України.
До масового прибирання кожного року долучаються все більше українських компаній, які всебічно підтримують ініціативу і розвивають корпоративне волонтерство. Адже бути екологічно свідомим сьогодні не лише модно та корисно, а ще й досить вигідно! Вкладаючи в чисте довкілля свої зусилля, кожен робить внесок у своє майбутнє та майбутнє свого бізнесу.
Звертаємо Вашу увагу на те, що 12 квітня 2014 року стартує четверта Всеукраїнська акція «Зробимо Україну чистою!». Цього року до найбільшого прибирання країни організатори планують залучити понад 1000 населених пунктів та 250 000 учасників (вдвічі більше ніж минулого року та в десять разів більше ніж чотири роки тому, під час першого Всеукраїнського прибирання).

Фотогалерея

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»