• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

15 квітня - Міжнародний день екологічних знань

on .

Щорічно 15 квітня у багатьох країнах світу відзначається Міжнародний день екологічних знань.

Важливість екологічної освіти в сучасному світі вже ні в кого не викликає сумнівів, а у багатьох країнах є пріоритетним напрямом навчання і виховання, адже діяльність з формування екологічної культури населення та дбайливого ставлення до навколишнього природного середовища – це запорука безпечного майбутнього для всього людства.

Нажаль, с початком повномаштабного вторгнення, важливо також розуміти наслідки, які завдані навколишньому природному середовищу.

За інформацією Держекоінспекції у Луганській області, в період з початку повномасштабного вторгнення, загальна сума збитків по земельним, водним ресурсам, морським водам, атмосферному повітрю та природно-заповідного фонду Луганської області складає 488 476 766,759 грн.

На території Луганської області зазнали пошкоджень території природно-заповідного фонду, а саме: національний природний парк «Кремінські ліси», гідрологічний заказник місцевого значення «Кремінські каптажі», заповідне урочище «Дубовий гай» та частина Луганського природного заповіднику «Трьохізбенський степ».

Встановлено факт лісових пожеж на територій області понад 25557 га. На відновлення яких піде щонайменше 80 років.

Вживаються всі можливі заходи щодо фіксації та нарахування збитків, завданих навколишньому природному середовищу в умовах майже повної окупації області.

Але, більш детально порахувати втрати можливо буде тільки після закінчення бойових дій та деокупації територій.

Нагадуємо, конфіденційно повідомити оперативний штаб Міндовкілля про злочин проти довкілля для формування позовів до Міжнародного суду ООН для відшкодування збитків країною-агресором можна на сторінці: http://surl.li/spheu

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»