• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

Міністр Руслан Стрілець та Міністерка Пауліна Генніг-Клоска домовилися про посилення українсько-польської співпраці у сфері захисту довкілля

on .

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець у межах міжурядових українсько-польських консультацій у складі делегації Кабінету Міністрів України на чолі з Денисом Шмигалем провів двосторонню зустріч з Міністеркою клімату та довкілля Польщі Пауліною Генніг-Клоскою та її командою.

«Україна щодня зазнає значних довкіллєвих збитків, спричинених російською війною в Україні. Саме тому підтримка найближчих союзників у прагненні нашої держави до справедливості та євроінтеграційного курсу є вирішальним фактором для протистояння глобальним викликам сьогодення, особливо – в умовах сучасної війни», – повідомив Руслан Стрілець.

Він подякував Генніг-Клосці за виявлену підтримку в отриманні практичного досвіду Польщі в імплементації норм європейського права.

«Ми дійшли згоди, що з усіх викликів людство має виносити уроки та робити висновки, які відповідають сучасній проблематиці. З огляду на це домовилися посилити спільну роботу у створенні уніфікованих методик щодо обрахунку збитків внаслідок війни», – зазначив Руслан Стрілець.  

Серед ключових тем, які Міністр Руслан Стрілець обговорив з міністеркою Пауліною Генніг-Клоскою:
– Долучення Польщі до Довкіллєвої Декларації, яка була презентована у жовтні 2023 року;
– Посилення співпраці України та Польщі за Пунктом 8 Формули миру;
– Досягнення згоди найближчим часом укласти Міжурядову угоду про імплементацію Конвенції Еспо. За словами Руслана Стрільця, це стане вагомим підґрунтям для запобігання, зменшення та контролю шкідливого транскордонного впливу на навколишнє середовище від планової діяльності, та забезпечить її проведення за європейськими стандартами.

За матеріалами Міндовкілля: http://surl.li/scybc

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»