• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

За останніми підрахунками, надано нові дані щодо збитків, заподіяних навколишньому середовищу, які шокують своєю масштабністю

on .

WhatsApp Image 2023-09-26 at 09.18.54Державна екологічна інспекція України продовжує вивчати та аналізувати негативний вплив збройної агресії рф на навколишнє середовище нашої країни. За останніми підрахунками, надано нові дані щодо збитків, заподіяних навколишньому середовищу, які шокують своєю масштабністю.

За оцінками Держекоінспекції, збройна агресія рф призвела до таких серйозних екологічних наслідків:
- забруднення повітря: Вибухи та пожежі в зоні конфлікту спричинили викиди шкідливих речовин, таких як оксиди азоту і сірки, що мають шкідливий вплив на якість повітря та здоров'я населення.
- забруднення водних ресурсів: Руйнування інфраструктури та забруднення нафтою і хімічними речовинами призвели до серйозного забруднення річок і водосховищ, загрожуючи водному середовищу та забезпеченню питної води для місцевого населення.
- забруднення ґрунтів: Внаслідок військових дій страждають українські ґрунти.

За інформацією Державної екологічної інспекції в Луганській області, загальна сума збитків в області за забруднення ґрунтів та засмічення земель складає 299 116 329,875 тис. грн, а за забруднення атмосферного повітря - 180 453 977,615 тис. грн.

Зараз екологи працюють над розрахунками збитків для довкілля та зменшення впливу забруднень.

За матеріалами Держекоінспекції: http://surl.li/lmnmf

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»