• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

Руслан Стрілець взяв участь у другому засіданні Міжнародної робочої групи щодо екологічних наслідків війни

on .

WhatsApp Image 2023-09-18 at 12.22.21 1Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець взяв участь у другому засіданні Міжнародної робочої групи щодо екологічних наслідків війни під співголовуванням керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака та екс-віце-прем’єр-міністра, колишнього міністра закордонних справ Швеції Маргот Вальстрем.

У засіданні також узяли участь: Президент Ірландії в 1990–1997 роках Мері Робінсон, комісар ЄС з питань довкілля, океанів і рибальства Віргініюс Сінкевічюс, професор, генеральний директор Європейського кліматичного фонду Лоранс Тубіана, міністр навколишнього середовища та зміни клімату Бразилії у 2010–2016 роках Ізабелла Тейшейра, віце-президент Європейського парламенту Гайді Гаутала, член парламенту Швеції Ребекка ле Муан, Генеральний прокурор Андрій Костін, радники керівника Офісу Президента Дарія Зарівна та Олександр Бевз.

Відкриваючи засідання, Андрій Єрмак зазначив, що продовження російської агресії постійно збільшує кількість злочинів проти українського довкілля, тому ефективність діяльності цієї Міжнародної робочої групи надзвичайно важлива.

Руслан Стрілець повідомив, що за останні 2,5 місяці сума шкоди довкіллю зросла майже на 1,5 млрд доларів США. Сьогодні це вже 57 млрд доларів США. І це далеко не остаточні цифри.

За словами Руслана Стрільця, сьогодні триває робота над розробкою та впровадженням цілісного плану екологічного відновлення України від наслідків війни:
·  продовжуємо адвокацію пункту 8 Формули миру Володимира Зеленського;
·  почали часткове відновлення екосистем:
·  відновлюємо ліси там, де це можливо. За Програмою Президента Володимира Зеленського «Зелена країна» цього року відтворено ліс на майже 16 тисяч гектарів.

“Довкілля не має кордонів. Тож сьогодні ми працюємо задля майбутнього усього світу”, – зауважив Руслан Стрілець.

За підсумками засідання було ухвалено рамковий документ Міжнародної робочої групи щодо екологічних наслідків війни  http://surl.li/lfnwk 

За матеріалами Міндовкілля: http://surl.li/lfnwg

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»