• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

Рік повномасштабного вторгнення рф: серед жертв і українське довкілля

on .

За рік повномасштабної війни Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України разом з Державною екологічною інспекцією України вже задокументували понад 2300 злочинів проти природи. Розмір збитків сягає майже 1,9 трильйона гривень. Наприклад, не кожна європейська країна має таку кількість лісу. Майже 500 тис. га сьогодні під окупацією або перебувають у зоні бойових дій.

Під окупацією знаходиться 10 національних природних парків, 8 заповідників, 2 біосферних заповідників України.

За рік, на території Луганської області внаслідок бойових дій значних пошкоджень зазнали території та об’єкти природно-заповідного фонду місцевого значення (гідрологічний заказник «Кремінські каптажі», ботанічна пам’ятка природи «Дубовий гай», заповідне урочище «Дубовий гай», лісові заказники «Білогорівській» та «Горіхівська діброва», загальнозоологічний заказник «Жеребець» та ландшафтний заказник «Врубівський» та інші). Від бомбардування частково постраждала територія філіалу Трьохізбенский степ Луганського природного заповідника НАН України.

Близько 600 видів фауни та 750 видів флори країни опинилися під загрозою знищення. Це, зокрема, й червонокнижні види.

Нанесено суттєвої шкоди флорі Національного природного парку «Кремінські ліси».

Міністерство спільно з Держекоінспекцією продовжує фіксувати всі злочини окупантів. Нагадуємо, що конфіденційно повідомити оперативний штаб Міндовкілля про злочин проти довкілля для формування позовів до Міжнародного суду ООН для відшкодування збитків країною-агресором можна на сторінці: www.saveecobot.com/features/environmental-crimes

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»