• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

Міжнародний день з попередження експлуатації навколишнього природного середовища під час війни та збройних конфліктів (International Day for Preventing the Exploitation of the Environment in War and Armed Conflicts)

on .

888Генеральна Асамблея ООН оголосила 6 листопада Міжнародним днем запобігання експлуатації навколишнього середовища під час війни та збройних конфліктів (Резолюція A/RES/56/4).
Приймаючи це рішення, Генеральна Асамблея ООН враховувала, що шкода, заподіяна довкіллю під час збройних конфліктів, призводить до погіршення стану екосистем та природних ресурсів на тривалий період після припинення конфліктів і часто торкається не тільки однієї держави і не тільки нинішнього покоління.

Сьогодні, для України, ця дата має особливе та важливе значення. Наша держава безпосередньо зіткнулася з цією проблемою.

За інформацією Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, від початку війни вже зафіксовано понад 2 200 злочинів проти довкілля. Шкода довкіллю вже перевищила 1 373 млрд гривень, або понад 37,4 млрд євро. З них найбільше страждає повітря від горіння нафтопродуктів та лісових пожеж. 927 млрд гривень – такою є матеріальна шкода від забруднення повітря (https://mepr.gov.ua/news/40264.html).

Пам’ятаймо, що навколишнє середовище та природні ресурси мають надзвичайно важливе значення для нашого майбутнього.

Зафіксовані злочини доповнять загальний кошик збитків від військових дій росії, який формує Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, для підготовки позову у Міжнародний суд ООН.

 Нагадуємо, що конфіденційно повідомити оперативний штаб Міндовкілля про злочин проти довкілля для формування позовів до Міжнародного суду ООН для відшкодування збитків країною-агресором можна на сторінці www.saveecobot.com/features/environmental-crimes.

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»