• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

До уваги суб’єктів господарювання, які включені або підлягають включенню до Реєстру об’єктів утворення, оброблення та утилізації відходів.

on .

yvagaЗгідно Закону України «Про відходи», постанови Кабінету Міністрів України від 31.08.1998 № 1360 «Про затвердження порядку ведення реєстру об'єктів утворення, оброблення та утилізації відходів», розпорядження голови обласної державної адміністрації від 17.01.2014 р. № 21 Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин, екології та природних ресурсів облдержадміністрації (далі – Департамент) в термін з 01 по 15 лютого 2022 року приймає на розгляд, затвердження та оновлення реєстрові карти об'єктів утворення, оброблення та утилізації відходів (ОУВ та ООУВ) за 2021 звітний рік.

Нагадуємо
, що включенню до Реєстру ОУВ та ООУВ підлягають суб'єкти господарювання, для яких показник загального утворення відходів (Пзув) становить більше 1000 у.о. (формулу для розрахунку наведено у статті 1 Закону України «Про відходи»).
Суб'єкти господарювання, які вже включені до Реєстру ОУВ та ООУВ, подають реєстрові карти ОУВ та ООУВ на оновлення не залежно від розміру Пзув за звітний рік.

Звертаємо Вашу увагу, що затвердження реєстрових карт об'єктів утворення, оброблення та утилізації відходів
включене до Переліку адміністративних послуг органів виконавчої влади та адміністративних послуг, що надаються органами місцевого самоврядування у порядку виконання делегованих повноважень, які є обов'язковими для надання через центри надання адміністративних послуг, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16.05.2014 № 523 (в редакції розпорядження Кабінету Міністрів України № 969-р від 18.08.2021), тому прийом документів, необхідних для отримання адміністративної послуги, здійснюється Центром надання адміністративних послуг у м. Сєвєродонецьку за адресою: 93404, бульвар Дружби Народів, 32-А, м. Сєвєродонецьк Луганської області. З формою заяви на отримання адміністративної послуги, переліком необхідних документів та нормативними актами, що встановлюють вимоги до оформлення та погодження документів, можна ознайомитись тут (https://www.eco-lugansk.gov.ua/images/docs/admin_poslug/Reestrovi_kartu/zat_rees_kartu_vid.pdf). 
Нагадуємо, що наказом Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України від 03.02.2021 № 74 внесено зміни до Інструкції щодо складання реєстрових карт об'єктів утворення, оброблення та утилізації відходів (далі – Інструкція), затвердженої наказом Міністерства охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки України від 17.02.1999 № 41, та повідомляємо, що подані на затвердження/оновлення реєстрові карти ОУВ та ООУВ, виконані без урахування вимог Інструкції, будуть відхилені Департаментом. Електронні версії реєстрових карт ОУВ та ООУВ подаються разом з їх паперовими примірниками за формами, наведеними тут ( ОУВ,ООУВ).
Разом з тим, доводимо до Вашого відома, що, відповідно до п. 11 Порядку ведення реєстру об'єктів утворення, оброблення та утилізації відходів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31.08.1998 № 1360, реєстрові карти ОУВ та ООУВ, що подаються на затвердження до Департаменту, мають бути погоджені територіальними органами Держсанепідслужби (Депржпродспоживслужби).
Прийом щорічних оновлень реєстрових карт у паперовому вигляді здійснюється за адресою: площа Перемоги, 2/109, м. Сєвєродонецьк Луганської області.
Електронні версії щорічних оновлень реєстрових карт приймаються на електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»