• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

11 СІЧНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЗАПОВІДНИКІВ І НАЦІОНАЛЬНИХ ПАРКІВ

on .

271721604 286170673543186 786539817324950478 nДень заповідників і національних парків (International Mountain Day) у світі почали вперше відзначати у 1997 році з ініціативи Всесвітнього фонду дикої природи (World Wide Fund for Nature).
Сучасна мережа природних заповідників та національних природних парків України сформувалась внаслідок праці багатьох поколінь природоохоронців і відіграє важливу роль у вирішенні проблем збереження біологічного та ландшафтного різноманіття, підтримці екологічного балансу в країні, екологічної рівноваги у природі, формуванні світоглядних орієнтирів людини та суспільства в цілому.
11 01 2022У 1992 році вперше була сформована чiтка правова база заповiдання у виглядi Закону України «Про природно-заповiдний фонд України». У преамбулi Закону записано: «Природно-заповiдний фонд становлять дiлянки сушi i водного простору, природнi комплекси та об'єкти яких мають особливу природоохоронну, наукову, естетичну, рекреацiйну та iншу цiннiсть i видiленi з метою збереження природної рiзноманiтностi ландшафтiв, генофонду тваринного i рослинного свiту, пiдтримання загального екологiчного балансу та забезпечення фонового монiторингу навколишнього природного середовища».
Луганській області є чим пишатися, оскільки серед 11 об'єктів та територій природно-заповідного фонду загальнодержавного значення площею 13716,2164 га на території області функціонують Луганський Природний заповідник Національної академії наук України (загальною площею 4815,5164 га) та Національний природний парк «Кремінські ліси» (загальною площею 7269 га)
Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин, екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації щиро вітає працівників природоохоронних установ області. Ваша щоденна праця, професіоналізм та самовідданість – це вагомий вклад в покращення якості довкілля нашої Луганщини.
Бажаємо Вам не зупинятися на досягнутому. Зичимо всім Вам добра і злагоди, щастя і міцного здоров'я, творчої наснаги і професійного зростання, сімейного затишку та достатку. Зі святом вас!
 
 

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»