• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

«КРАЩЕ ПРИДБАЙ, АЛЕ НЕ РУБАЙ!»

on .

13 12 2021Скоро свято, якого з нетерпінням чекають і дорослі, і діти - Новий рік.
Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин, екології та природних ресурсів вітає всіх з настанням періоду Новорічних свят! Бажаємо всім багато яскравих та добрих моментів, щирих посмішок та, звичайно, міцного здоров'я.
Кожна сім'я традиційно прикрашає свою оселю ялинкою чи сосною.
Саме в цей період маленькі лісові красуні потребують Вашої допомоги в боротьбі із самовільними рубками! Закликаємо Вас уникати незаконного вирубування ялинок!
Лісомисливські господарства офіційно пропонують у Ваш дім до свят великий асортимент новорічних ялинок різних розмірів. Завітайте на їх сайти та дізнайтесь потрібну вам інформацію.
«Яка різниця хто зрубає ті ялинки?» - спитаєте Ви. Різниця є. Коли лісівники готують документи на подання до рубок, що пов'язані з передноворічною компанією, то вибирають ті посадки, де вже треба проводити ці рубки.
Головні атрибути новорічних свят були вирощені підприємствами галузі на спеціально відведених для цього плантаціях, Якщо любиш ліс, то варто купувати живе новорічне дерево. По-перше, це екологічно безпечні дерева, по друге – це важлива стаття заробітку для державного лісогосподарського підприємства, і по-третє – всі європейські країни та жителі перевагу надають саме живим новорічним деревам.
Нагадуємо, що законодавством України передбачено адміністративне покарання з виплатою штрафів. «Кожний громадянин зобов'язаний не наносити шкоду природі, ... відшкодовувати завдані ним збитки» Ст. 66 Конституції України. Незаконна порубка і пошкодження дерев або чагарників; перевезення, зберігання незаконно зрубаних дерев або чагарників; знищення або пошкодження лісових культур, сіянців або саджанців у лісових розсадниках і на плантаціях, а також молодняка природного походження і самосіву на площах, призначених під лісовідновлення, - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян.
Із великою повагою та щирими привітаннями до новорічних свят.

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»