• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

Увага! На території Луганської області заборонено вилов раків!

on .

zaborona rakЗ 1 грудня 2021 року до 30 червня 2022 року в Луганській області триватиме заборона на вилов річкових раків. Заборону встановлено з метою посилення охорони, збереження запасів та створення сприятливих умов для природного відтворення популяції цього виду водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах, що знаходяться на підконтрольній українській владі території Луганської області, під час нересту, ліньки і виношування ікри.

Повідомляємо, що лов раків в заборонений період є порушенням природоохоронного законодавства, в результаті якого передбачена адміністративна відповідальність (штраф від 340 грн до 680 грн).

Крім того, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2011 року «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів» порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 3332 грн за кожний екземпляр незаконно виловленого рака.

Після закінчення заборони залишаються певні обмеження на вилов цих біоресурсів, зокрема одній особі за добу дозволяється впіймати не більше 30 екз. раків на водоймах загального користування та не більше 50 екз. на водоймах, де впроваджене платне рибальство.

Крім цього, забороняється вилов цих річкових мешканців у темну пору доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування. Також мінімальний розмір виловленого рака відповідно до Правил любительського і спортивного рибальства повинен бути не менше, ніж 10 см.

Закликаємо громадян бути відповідальними та дотримуватися встановлених обмежень.

У разі якщо Ви помітили порушення Правил любительського і спортивного рибальства або Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів просимо невідкладно повідомляти на «гарячу лінію» Луганського рибоохоронного патруля: (06461) 2-27-48, (099) 674-10-55 або на всеукраїнську безкоштовну «гарячу лінію» Держрибагентства: 0(800) 50-52-50.

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»